måndag 7 februari 2011

Kyckling i pastasås med smak av vitlök och parmesan

Ännu en mumsig pastasås knåpades det ihop idag och denna var nog den snabbaste och enklaste hittills. När vi var och handlade idag fick jag syn på en crème fraiche med smak av vitlök och parmesan och tänkte att den nog skulle bli toppen som bas i en pastasås. Sagt och gjort, det blev en jättegod pastasås gjord på mindre än 20 minuter och som inte hade kunnat bli enklare att svänga ihop!


Kyckling i pastasås
med smak av vitlök och parmesan

(ca 4 portioner)

3-4 kycklingfiléer
2 burkar creme fraiche - vitlök & parmesan
2 vitlöksklyftor
1,5 msk kycklingfond
vatten
salt
svartpeppar
lite riven parmesan

Strimla vitlöken och skär kycklingen i strimlor. Stek sedan kyckling och vitlök tillsammans i lite olja, krydda med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche, fond och eventuellt lite vatten att spä ut med. Låt puttra någon minut. Servera med pasta, lite riven parmesan ovanpå och några tomater eller andra grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar