lördag 5 februari 2011

Pastasås med räkor och gorgonzola

Jag verkligen älskar pastasåser i alla olika smaker. Det går fort att göra, är enkelt att slänga ihop och blir oftast väldigt gott. Veckans lördagsmiddag fick bli just en pastasås och denna gjorde jag på räkor och gorgonzolaost. Inte helt fel!


Pastasås med räkor och gorgonzolaost
(ca 4 portioner)

ca 4 portioner pasta t.ex penne
1 kg oskalade räkor
150g gorgonzola
2,5 dl matlagningsgrädde
½ dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
några droppar citronsaft
några klickar honung
lite salt
riven parmesan

Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Lägg gorgonzolan i en kastrull och häll i grädden, låt osten smälta på låg värme. Tillsätt vinet, buljongtärningen och vitlöken och sjud några minuter. Droppa i några droppar citronsaft och häll i några klickar honung samt salta lite (du får prova dig fram efter egen smak). Häll tillsist i räkorna, blanda runt och servera sedan tillsammans med pastan och med lite riven parmesan ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar