Men nu till dagens middag. Idag blev det järpar inlindade i bacon vilket var hur gott som helst! Jag gjorde även min goda vitlökssås som satt som en smäck till. :)
Baconinlindade järpar
(4-5 portioner, ca 9-10 st)
(4-5 portioner, ca 9-10 st)
ca 600g köttfärs
2 ägg
2 vitlöksklyftor
½-1 sambal oelek
salt
svartpeppar
1 paket bacon
Lägg färsen i en bunke och blanda i äggen en efter en. Pressa i vitlöksklyftorna och rör om. Tillsätt även sambal oelek och krydda med salt och peppar efter eget tycke (jag brukar krydda ganska mycket). Forma färsen till avlånga järpar och linda sedan runt en baconskiva. Läggjärparna i en smörjd ugnsform och grädda i ugnen på 225° i 20 minuter. Servera med potatis eller pasta, vitlökssås och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar