Drömtårta
Bottnen:
3 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Sikta ner mjölblandningen i skålen och rör försiktigt ner i äggblandningen. Häll smeten i en djup långpanna med bakplåtspapper i.
Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, 5 min. Passa den noga, ta ut den tidigare om det ser ut som att den börjar brännas. Vänd direkt upp den på ett sockrat bakplåtspapper när den är klar. Ta bort bakplåtspappret som den bakades på. Man kan ev. pensla med kallt vatten på pappret för att det ska gå lättare. Låt den kallna.
Vispa eller mixa ihop det rumsvarma smöret med florsockret. Tillsätt kakao, vaniljsocker och äggula. Bred smörkrämen på den kalla kakan, rulla sedan ihop som en rulltårta. Förvara den i kyl men ta ut en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar