Brownies med pistagenötter
ca 100 g skalade pistaschnötter
200 g mörk choklad, minst 60%
ca 2 ½ dl farinsocker
125 g smör
5 ½ msk olivolja
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
ca 8 msk mjöl (75 g)
ca 4 msk kakao (25 g)
½ tsk bakpulver
100 g vit choklad
Sätt ugnen på 175˚. Smörj en form som är ca 25 x 16 cm. Lägg pistaschnötterna på en bakpappersklädd plåt och låt rosta i ugnen i några minuter tills de är gyllene. ta ut och ställ åt sidan. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Vispa mörk choklad, farinsocker, smör, olivolja och ägg. Sikta ner vaniljsocker, mjöl, kakao och bakpulver och rör försiktigt. Vänd ner pistaschnötterna och den vita chokladen. Häll smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kakan känns fast i kanterna men har en lös kärna. Låt svalna innan du skär upp i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar