onsdag 27 oktober 2010

Brownies med pistagenötter

Brownies i all ära! Här kommer en mäktig och riktigt chokladig variant på brownies.  Det blir härligt kladdiga kakor med bitar av vit choklad och pistagenötter som funkar riktigt bra till fikat!


Brownies med pistagenötter

ca 100 g skalade pistaschnötter
200 g mörk choklad, minst 60%
ca 2 ½ dl farinsocker
125 g smör
5 ½ msk olivolja
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
ca 8 msk mjöl (75 g)
ca 4 msk kakao (25 g)
½ tsk bakpulver
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175˚. Smörj en form som är ca 25 x 16 cm. Lägg pistaschnötterna på en bakpappersklädd plåt och låt rosta i ugnen i några minuter tills de är gyllene. ta ut och ställ åt sidan. Smält den mörka chokladen i vattenbad. Vispa mörk choklad, farinsocker, smör, olivolja och ägg. Sikta ner vaniljsocker, mjöl, kakao och bakpulver och rör försiktigt. Vänd ner pistaschnötterna och den vita chokladen. Häll smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills kakan känns fast i kanterna men har en lös kärna. Låt svalna innan du skär upp i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar