tisdag 26 oktober 2010

Kycklingpasta med pesto & fetaost

Detta recept hittade jag för ett bra tag sedan i en gammal recepttidning, och efter lite småändringar till eget tycke och smak blev det snabbt en favorit till middagen. Tror till och med att vi gjorde denna rätt så ofta att jag tillslut tröttnade på den. Men så häromdan kom den till minnes igen och åkte direkt upp på veckans matlista. Hade faktiskt glömt bort hur gott det var, absolut en pastafavorit.


Kycklingpasta med pesto & fetaost
(ca 4 portioner)

2-3 bitar kycklingfilé
4 portioner pasta (ca 280g)
1 paprika
250g tomater, små eller vanliga stora
2 vitlöksklyftor
1 burk kärnfria oliver
2-4 msk basilikapesto
150g fetaost
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Stek kycklingen, salta och peppra efter behag. Koka pastan och blanda den sedan med peston. Ställ åt sidan en stund. Fräs tunt skivad vitlök, hackad paprika, tomat och oliver i oljan. Häll sedan i pastan och kycklingen. Smula fetaosten i lagom stora bitar och rör sedan ihop allting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar