Tvåfärgade fudgekakor
Mörk chokladblandning:
60 g smör
90 g grovt hackad mörk choklad
1 ¼ dl (125 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 lätt vispat ägg
1 ¼ dl (60 g) vetemjö
Vit chokladblandning:
60 g smör
90 g grovt hackad vit choklad
1 ¼ dl (125 g) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 lätt vispat ägg
1 ¼ dl (60 g) vetemjöl
Värm ugnen till 175˚. Smörj en form (ca 20 x 20 cm) med smör och täck bottnen med smörpapper. Börja sedan med den mörka chokladblandningen och smält chokladen och smöret i vattenbad. Vispa sockret, vaniljsockret och ägget med en slev i en medelstor skål tills det är väl blandat och rör sedan i chokladsmeten. Häll i mjölet och rör om till det precis blandats. Vispa ej för mycket. Gör sedan likadant med den vita chokladblandningen men med vit choklad istället. Fördela de två blandningarna i formen, de ska bilda ett shackmönster. Grädda i 35 minuter eller tills kakan är fast. Låt svalna i formen innan du skär den i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar