onsdag 27 oktober 2010

Fransk nötkladdkaka

En nötig, och ack så god, variant på kladdkaka. Kakan kan dessutom bakas i förväg och frysas, det blir den bara saftigare och godare av. Själv kan jag inte bestämma mig om jag gillar den varm eller kall mest. Ni får helt enkelt avgöra själva!


Fransk nötkladdkaka

175 g margarin
175 g mörk blockchoklad
2 dl strösocker
3 äggvitor
1 hg hackad mandel eller hasselnötter
1 dl vetemjöl

Smält margarinet och tag kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i det varma margarinet. Tillsätt sockret och äggulorna och rör kraftigt. Blanda nöthacket och mjölet och rör ner det i chokladsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten. Smörj och bröa en tårtform med löstagbar botten (26-28 cm i diameter). Häll smeten i formen och grädda omedelbart i 200˚ i 15 minuter. Lossa kakan försiktigt och låt den svalna.
Ovansidan blir lite krackelerad och kakan ska vara lite kladdig inuti. Kan serveras med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar