Chokladfondant
(6 stycken)
(6 stycken)
5 hela ägg
5 äggulor
75 g vetemjöl
250 g mörk choklad
125 g strösocker
250 g smör
kakao till formarna
Gör så här:
Smöra muffinsformar och bröa dem med kakao. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Vispa ihop de fem hela äggen och de fem äggulorna med sockret (inte pösigt). Häll ner äggsmeten i chokladsmöret och blanda. Vispa i mjölet tills klumparna är borta. Häll upp smeten i stora muffinsformar (fyll dem till 3/4) och kyl dem i 30 minuter. Grädda dem sedan i 180 graders ugn i 11 minuter. De ska inte vara gungiga men ska däremot ha ett kladdigt inre. Om de inte är klara efter 11 minuter lägg då till 3-5 minuter i taget tills de är färdiga. Se bara till att inte grädda dem för länge, tanken är ju att de ska vara rinniga i mitten. Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera som de är eller med vaniljglass till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar