onsdag 27 oktober 2010

Jordnötsrutor

Åh, detta är ännu en av mina absoluta favoriter när det gäller bakning. Jordnötsmör och choklad, en härlig blandning! Jag brukar antingen göra detta recept som kakor i lagom stora bitar eller som godis, bl.a. till jul i lite mindre bitar.
Det finns ju även en hel del varianter på denna kaka som också brukar kallas för snickerskaka, om jag inte minns helt fel, men här kommer iallafall mitt bidrag.


Jordnötsrutor

1 burk jordnötssmör
1 dl kokosflingor
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter cornflakes
lite vaniljsocker

Garnering:
mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad

Gör såhär:
Smält jordnötssmöret i en kastrull. Blanda med övriga ingredienser och bred ut
smeten i en liten långpanna. Smält den mörka och ljusa blockchokladen tillsammans i ett vattenbad och bred ut över smeten. Smält också den vita blockchokladen och spritsa över rutorna. Låt stelna i kylskåp och skär sedan i bitar.

3 kommentarer:

  1. All choklad får mig att dregla!!! :D

    SvaraRadera
  2. Låter grymt gott.. Blir nästa helgs godis ;) tack för receptet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR grymt gott! ;D Låter fint det, du kommer definitivt inte att ångra dig. :)

      Radera