fredag 29 oktober 2010

Lasagne

Lasagne är nog en av det godaste maträtter jag vet. Jag skulle antagligen kunna leva på det, helt ärligt. Av någon konstig anledning var jag inte så förtjust i lasagne förr, men nu är jag alltså helt galen i det!
Detta är en väldigt enkel variant som jag prövat mig fram till. Den är väldigt smakrik och krämig, precis som lasagne ska vara. Jag använder mig av en speciell lasagne-kryddmix från Findus som är väldigt god att ha i. Dessutom brukar jag köpa ett paket färdig béchamelsås, då jag tycker att det är lite krångligt att göra egen, och sedan fyller jag på med lite mjölk och ost för att att dryga ut det. Ett superenkelt och även ganska snabbt sätt att göra lasagne på.


Lasagne

(6 portioner) 

1 paket lasagneplattor
ca 5 dl béchamel- eller ostsås

Köttfärssåsen:
600g köttfärs
1 påse Findus lasagnekrydda
1 paket krossade tomater (basilika)
3 dl mjölk
1-2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
salt, svartpeppar
Köttfärssåsen: Stek köttfärsen och häll sedan över lasagnekryddan, blanda runt. Tillsätt mjölken och rör tills mjölken är utblandad. Häll i de krossade tomaterna och ca 1-2 dl vatten. Smula i en buljongtärning och eventuellt salt och peppar om det behövs.
Béchamelsåsen: Häll i den färdiga såsen i en kastrull, häll i mjölk och ost. Värm upp tills osten smällt.
Värva lasagneplattor, köttfärssås och béchamelsås i en ugnsform. Börja med köttfärssåsen, sedan béchamelsåsen och sist lasagneplattorna. Sätt in i ungen på 200° i ca 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. 1 paket färdig béchamelsås

    Jo men det var ju ett bra recept...

    SvaraRadera
  2. Ibland finns inte tiden till och då får man fuska lite! :)

    SvaraRadera