torsdag 14 april 2011

Kycklinggryta i smak av curry

Nu är middagen precis uppäten och jag är mätt och belåten! Det blev en currygryta gjord på bland annat kyckling, vitkål, morötter och broccoli. Jag experimenterade fram det här receptet när jag fortfarande bodde hemma och det gjordes ganska flitigt ett tag. Idag blev det dock någon liten ändring från hur jag brukade göra, lite mindre kryddor och lite curry paste istället, men det blev lika gott för det!


Kycklinggryta i smak av curry
(ca 4-6 portioner)

3 kycklingfiléer
1/4 vitkålshuvud
2 medelstora morötter
1 färsk broccolihuvud
1 burk kokosmjölk
1/2 tsk röd curry paste
ca 2 tsk currykrydda
paprikapulver, salt, svartpeppar
ev. lite matlagningsgrädde

Gör såhär:
Skär filéerna i munsbitar och bryn i en djup stekpanna tills de fått färg, krydda med salt och svartpeppar.. Hyvla vitkålen i strimlor med en osthyvel och låt dem fräsa med en liten stund på slutet. Häll över kokosmjölken, riv i morötterna och dela broccolin i bitar släng även i detta. Tillsätt curry pasten och currykryddan, smaka av lite efter eget tycke. Dryga ev. ut såsen med lite matlagningsgrädde. Smaka av med paprikapulver, salt och svartpeppar om det behövs. Servera med ris!

2 kommentarer:

 1. Råkade på ditt recept av en slump då jag googlade på vitkål & kycklingfilé när jag hade brist på egen fantasi.

  Mycket gott, vilket även mina barn (1 & 4 år gamla) tyckte.

  Tack för ett bra recept.

  /Simon

  SvaraRadera
 2. Hej Simon! Vad roligt att både du och barnen tyckte om kycklinggrytan. :) Härligt att kunna bidra med lite matinspiration!


  /Karin

  SvaraRadera