Renskavsgryta med kantareller
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
2 paket renskav à 240g
1 stor gul lök
200g kantareller
3 msk messmör
2 dl crème fraiche
1 dl vatte
1 dl matlagningsgrädde
2-3 tsk soya
smör
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Fräs kantarellerna några minuter i smör så att de får en fin gyllene färg. Salta och peppra lite lätt. Lägg åt sidan. Hacka löken och stek den mjuk. Lägg åt sidan. Fräs upp renskaven och smaka av med salt och peppar. Lägg i svampen och löken tillsammans med renskaven i pannan. Rör i créme fraiche, messmör, vatten samt soja och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera sedan med pressad potatis och lingonsylt.
Hej Karin!
SvaraRaderaDet smakade hur gått som helst.
Vi får åka upp och äta middag lite
oftare hos ER tror jag.
//Pappa
Tack käre far!
SvaraRaderaHur gör jag med torkade kantareller??
SvaraRaderaHej! Lägg kantarellerna i en skål, häll över hett vatten och låt ligga en stund tills de är mjuka.
Radera