Kreolskans gryta
(ca 8 portioner)
(ca 8 portioner)
ca 500g fläskfilé (eller kycklingfilé)
ca 200g kryddig korv (jag använde Merguez-korv från Scan)
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk vetemjöl
3,5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1,5 tsk oregano
1 dl svarta oliver
1 dl cornichoner (små gurkor)
1 dl syltlök
smör
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Skär fläskfilén i skivor och bryn dem i smör i en stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan. Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och låt koka upp. Blanda ner fläskfilén, olvier, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock i ca 10 minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris (gärna basmati)!
helt bra ska testa lite mer av dina mat ideer
SvaraRadera