Tomat- och kycklingsoppa
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
3 kycklingfiléer
2 schalottenlökar
1 röd chili
ca 400g tomatpuré
8-10 dl vatten (beronde på vilken konsistens man vill ha)
2 msk kycklingfond
2,5 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
någon näve pasta (beroende på hur mycket man vill ha)
1 purjolök
salt och svartpeppar
Gör såhär:
Bryn kycklingfiléerna i lite smör, krydda med salt och svartpeppar. Innan kycklingen är helt genomstekt häller du i hackad schalottenlök och strimlad chili så att det får fräsa med kycklingen en stund. Häll sedan över vattnet, tomatpurén och fonden. Tillsätt efter någon minut även matlagningsgrädden och vitlöken. Låt koka upp och häll då i någon näve pasta, låt koka tills pastan är klar. Strimla purjolöken och strö i den. Servera med lite riven parmesan och ett glas kall mjölk!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar