fredag 1 april 2011

Gorgonzola- och kräftpasta

Vad får man om man kombinerar kräfstjärtar, gorgonzola och pasta? Jo, en sjukt god pastarätt! Det bästa med just pastasåser är att man kan blanda ihop det man tycker bäst om och som i sin tur bildar en helt perfekt fredagsmysmiddag. :)


Gorgonzola- och kräftpasta
(ca 4 portioner)

4 portioner pasta
lite riven parmesanost

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 150g ädelost, t.ex.gorgonzola
1 burk kräftstjärtar i lake
salt och svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Hacka löken och pressa vitlökarna, fräs i en panna någon minut. Häll över grädden och ädelosten i bitar. Låt osten smälta och alltsammans puttra en liten stund. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner kräftstjärtarna och låt dem värmas upp i såsen. Häll tillsist i pastan och rör om, servera med lite riven parmesanost ovanpå.

6 kommentarer:

  1. Åh vilken härlig blogg. Jag inte hunnit kolla igenom mer än första sidan än men är redan sugen på flera rätter och muffins. Sökte på Google efter nougatfrosting och kom in här :) denna sidan bokmärks. / Ninni

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du hittade hit och att du tycker om min blogg, känns jättekul att höra. :) Tack! /Karin

    SvaraRadera
  3. Håller med Ninni. Härlig blogg. Sökte på pasta, gorgonzola och kräftstjärtar och fick detta läckra recept. Urgott. Vi har precis avnjutit det. Sparar din blogg på favoriter. Kommer även att länka på min facebook så andra får njuta också. Tack! Agneta

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket Agneta! Vad glad jag blir av din kommentar, så himla kul att du tycker om bloggen!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  5. Ganmla gubbar tittar också på din sida och hämtar inspiration för sitt enkla hushåll. Mycket bra, ligger som favorit hos mig.
    tack
    Kjell

    SvaraRadera
  6. Hej Kjell!
    Jag tycker att det är otroligt roligt att min blogg även kan inspirera "gamla gubbar", tanken är ju att den ska vara till för alla. :) Tack själv för att du besöker min blogg!


    /Karin

    SvaraRadera