söndag 17 april 2011

Renskavsgryta med kantareller

Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god! Visserligen kanske den passar bättre en ruggig höstkväll men den fungerade bra denna fina och soliga vårdag också. :) Grundreceptet kommer från Ett lingon, dock har jag ändrat lite som vanligt.


Renskavsgryta med kantareller
(ca 6 portioner)

2 paket renskav à 240g
1 stor gul lök
200g kantareller
3 msk messmör
2 dl crème fraiche
1 dl vatte
1 dl matlagningsgrädde
2-3 tsk soya
smör
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Fräs kantarellerna några minuter i smör så att de får en fin gyllene färg. Salta och peppra lite lätt. Lägg åt sidan. Hacka löken och stek den mjuk. Lägg åt sidan. Fräs upp renskaven och smaka av med salt och peppar. Lägg i svampen och löken tillsammans med renskaven i pannan. Rör i créme fraiche, messmör, vatten samt soja och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera sedan med pressad potatis och lingonsylt.

4 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Det smakade hur gått som helst.
    Vi får åka upp och äta middag lite
    oftare hos ER tror jag.

    //Pappa

    SvaraRadera
  2. Ny utflyttade tonåring..16 april 2015 kl. 21:19

    Hur gör jag med torkade kantareller??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Lägg kantarellerna i en skål, häll över hett vatten och låt ligga en stund tills de är mjuka.

      Radera