onsdag 25 maj 2011

Färsfyllda paprikor

Ett stort mums på dagens middag och den goda köttfärsröran som jag fick till. Att fylla paprikor med färs är faktiskt en riktigt hit! Det är både nyttigt och hyfsat snabblagat plus att det såklart är väldigt gott. :)


Färsfyllda paprikor
(6 portioner)

6 paprikor
riven parmesan

Köttfärsröra:
ca 600g köttfärs
1 gul lök
5 cm purjolök
2 morötter
2 vitlöksklyftor
2-3 dl krossade tomater
ca 2 tsk balsamvinäger

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°. Bryn färsen tillsammans med finhackad lök, skivad purjolök och grovrivna morötter. Tillsätt de krossade tomaterna (pröva dig fram till rätt konsistens, röran ska inte vara rinnig) och balsamvinägern. Pressa i vitlöksklyftorna och låt alltsammans puttra en stund. Skär av toppen på paprikorna och fyll dem med köttfärsröran, riv lite parmesan ovanpå och grädda i ugnen ca 10 minuter tills osten smält. Servera med sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar