söndag 29 maj 2011

Korvstroganoff +

Nu är jag tillbaka från ännu en studieresa och imorgon har vi sista redovisningen innan sommarledigheten. Underbart! Till middag denna söndagskväll gjorde jag en korvrätt som jag skulle vilja kalla korvstroganoff +. Varför? Jo, för att det är som korvstroganoff fast med en massa andra goda ingredienser som man vanligtvis inte inte brukar associera med denna rätt. Inspirationen fick jag från Kryddburken.se.


Korvstroganoff +
(ca 6 portioner)

800g falukorv
1 rödlök
1-2 morötter
1 paprika
1 burk crème fraiche
2 msk rågade tomatpuré
ca 1 dl krossade tomater (basilika)
2 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
1 msk balsamvinäger
2-3 dl vatten
salt och svartpeppar
lite persilja till garnering

Gör såhär:
Skär korven i strimlor och bryn i lite smör i panna. Finhacka löken, grovriv morötterna, skär paprikan i bitar och häll i pannan med korven. Låt alltsammans fräsa en stund och tillsätt sedan resterande ingredienser, smaka av med salt och svartpeppar. Servera med ris och lite persilja ovanpå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar