söndag 22 maj 2011

Varma mackor med köttfärsröra

Varma mackor är egentligen ganska underskattat, det är ju faktiskt riktigt tacksamt att göra till söndagsmiddag när man inte vill tillbringa tid i köket, det är både snabblagat och behöver inte innebära så många ingredienser. Dessutom går det ju att variera in i det oändliga. Vanligtvis brukar jag göra dem med skinka, champinjoner och tomat men idag fick det bli en jättegod köttfärsröra istället!


Varma mackor med köttfärsröra
(9 stycken mackor)

9 skivor bröd
ost till garnering

Köttfärsröra:
ca 600g köttfärs
ca 8 stycken färska champinjoner
1 burk smaksatt crème fraiche (jag använde paprika & chili)
1-2 msk röd pesto
lite HP-sås
torkad basilika
salt och svartpeppar

Gör såhär:
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Skiva champinjonerna och låt dem fräsa med köttfärsen en stund. Tillsätt sedan crème fraichen, peston och en skvätt HP-sås. Krydda med lite tprkad basilika och smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp 9 skivor bröd på en bakplåt, bre på lite smör och fördela sedan köttfärsröran på brödskivorna. Lägg två ostskivor på varje brödskiva och grädda sedan i ugnen på 200° i ca 10 minuter eller tills osten smält.

2 kommentarer:

  1. Kan man frysa dom på något bra sätt?
    Ha med i matlådan kanske?

    Tacksam för svar~

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag hade med mig två mackor i matlåda till dagen efter så det fungerar alldeles utmärkt! Att frysa dem däremot är jag lite tveksam till. Men det går ju alltid att pröva. :)

    SvaraRadera