torsdag 26 maj 2011

Kycklinggratäng med broccoli, tomat & fetaost

Puh, vilken dag. Kom inte hem från skolan förrän klockan 19, en lång och intensiv dag alltså. Imorgon åker jag på ännu en studieresa, denna gång till Stockholm men bara till på lördag. När jag kom hem idag slängde jag ihop en pastagratäng på det som fanns hemma och det smakade lika gott som det brukar när man improviserar!


Kycklinggratäng med broccoli, tomat & fetaost
(ca 6 portioner)

4-6 port. pasta
3-4 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 paket körsbärstomater
4 dl ostsås (jag använde Keldas "Mild ost")
ca 2 msk röd pesto
100-150g fetaost
soja
olivolja
salt, svartpeppar och kycklingkrydda

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar och bryn i lite olja tills de är gyllenbruna, krydda med salt, svartpeppar och kycklingkrydda. Ta ur kycklingen ur pannan så länge. Skär broccolin i bitar och tomaterna på mitten och woka dem i pannan i olivolja, häll även över en skvätt soja. Tillsätt kycklingen och häll sedan över ostsåsen, häll tillsist i peston och blanda runt. Lägg pastan i en ugnsform och häll över kycklingsåsen, rör om. Smula fetaosten ovanpå gratängen och ställ in i ugnen ca 10 minuter i 200°. Servera med lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar