Kycklinggratäng med broccoli, tomat & fetaost
(ca 6 portioner)
4-6 port. pasta
3-4 kycklingfiléer
1 broccolihuvud
1 paket körsbärstomater
4 dl ostsås (jag använde Keldas "Mild ost")
ca 2 msk röd pesto
100-150g fetaost
soja
olivolja
salt, svartpeppar och kycklingkrydda
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingfiléerna i lagom stora bitar och bryn i lite olja tills de är gyllenbruna, krydda med salt, svartpeppar och kycklingkrydda. Ta ur kycklingen ur pannan så länge. Skär broccolin i bitar och tomaterna på mitten och woka dem i pannan i olivolja, häll även över en skvätt soja. Tillsätt kycklingen och häll sedan över ostsåsen, häll tillsist i peston och blanda runt. Lägg pastan i en ugnsform och häll över kycklingsåsen, rör om. Smula fetaosten ovanpå gratängen och ställ in i ugnen ca 10 minuter i 200°. Servera med lite sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar