Nu till dagens middag! Eftersom solen har skinit hela dagen blev det såklart grillning, nämligen en fläskfilé som legat i marinad under natten. Dessutom gjorde jag en enkel ädelostsås på gorgonzola som jag serverade till, mycket gott!
Grillad fläskfilé med ädelostsås & potatisgratäng
(ca 4-6 portioner)
(ca 4-6 portioner)
1 grillad fläskfilé i valfri marinad
potatisgratäng (recept på en jättegod gratäng hittar du här)
sallad
Gorgonzolasås:
200g gorgonzola
1½-2 dl matlagningsgrädde
½-1 tsk kycklingfond
Gör såhär:
Smält gorgonzolan i lite av grädden i en kastrull. När osten smält tillsätter du resten av grädden och även kycklingfonden, låt puttra några minuter under omrörning. Du får smaka dig fram med grädden och fonden beroende på hur stark du vill ha såsen. Servera till det grillade köttet, och potatisgratängen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar