lördag 21 maj 2011

Fläskfilé med gorgonzolasås och potatisgratäng

Vi har haft en underbar lördag med strålande sol här i Kalmar. I stan har det under dagen varit ett rock-jippo till min och sambons stora glädje, så det har vi besökt både under dagen och kvällen. Framåt kvällskvisten gick vi ut till hamnen och mös i kvällssolen med lite glass, en riktig myslördag minsann!
Nu till dagens middag! Eftersom solen har skinit hela dagen blev det såklart grillning, nämligen en fläskfilé som legat i marinad under natten. Dessutom gjorde jag en enkel ädelostsås på gorgonzola som jag serverade till, mycket gott!


Grillad fläskfilé med ädelostsås & potatisgratäng
(ca 4-6 portioner)

1 grillad fläskfilé i valfri marinad
potatisgratäng (recept på en jättegod gratäng hittar du här)
sallad

Gorgonzolasås:
200g gorgonzola
1½-2 dl matlagningsgrädde
½-1 tsk kycklingfond

Gör såhär:
Smält gorgonzolan i lite av grädden i en kastrull. När osten smält tillsätter du resten av grädden och även kycklingfonden, låt puttra några minuter under omrörning. Du får smaka dig fram med grädden och fonden beroende på hur stark du vill ha såsen. Servera till det grillade köttet, och potatisgratängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar