fredag 6 maj 2011

Färspasta med fetaost

Fredagens middag blev en lite lyxigare pastarätt fylld med goda smaker. Inspirationen kommer från ett recept på Kalasgott.se där man precis haft "HP-sauce-vecka". Jag har inte särskilt stor erfarenhet av just HP-sauce och tänkte att det därför kunde vara kul att testa. Den här färspastan består alltså av en del olika smakkombinationer och tillsammans med HP-sauce och lite fetaost på blev det verkligen en toppenmiddag, två tummar upp!

Färspasta med fetaost
(4-6 portioner)

500g köttfärs (bland-, nöt-, eller lammfärs)
1 ask cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1-2 dl oliver
3-4 msk färsk timjan
1 msk färsk oregano
6 portioner pasta, t.ex tagliatelle
2-3 msk HP-sauce
olivolja
salt och svartpeppar
150g fetaost till servering

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Bryn färsen i lite olivolja i en djup stekpanna, salta och peppra. Finhacka vitlöken, chilin, timjan och oregano, blanda i allt tillsammans med köttfärsen. Dela tomaterna på mitten och tillsätt även dem och oliverna. Blanda ihop den nykokta pastan med färsröran och häll över HP-såsen (pröva dig fram med hur mycket du vill ha), blanda runt. Smaka ev. av med salt och peppar. Servera med fetaosten ovanpå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar