söndag 15 maj 2011

Köttfärssås med smak av tomat, vin och vitlök

Igårkväll kom vännerna över och vi tittade på Eurovision så idag blev det en välförtjänt sovmorgon följt av en riktigt slapp söndag. :) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst!


Köttfärssås med smak av tomat, vin och vitlök
(ca 6 portioner)

600g köttfärs
1 gul lök
1 paket krossade tomater (ca 500g)
3 pressade vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1 msk HP-sås
1,5 dl rött vin
1 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk sambal oelek
1,5 msk röd pesto
salt och svartpeppar
lite parmesan till servering

Gör såhär:
Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt resten av ingredienserna och låt alltsammans koka minst 20 minuter (ju längre ju bättre). Smaka av med salt och peppar om de behövs. Servera med nykokt pasta, riven parmesan och sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar