Pastasås med vitlök, kyckling och bacon
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
3 små eller 2 stora kycklingfiléer
1 paket bacon
1 burk marinerade vitlöksklyftor
ca 6 st färska champinjoner
3 dl grädde
1-1,5 msk kycklingfond
en skvätt soya
ruccola
salt och svartpeppar
lite parmesan till servering
Gör såhär:
Skär kycklingen i små bitar, bryn i lite olja i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Klipp baconen i breda strimlor, lägg i stekpannan tillsammans med kycklingen och låt baconet bli knaperstekt. Tillsätt sedan de vitlöksklyftorna plus marinaden de ligger i, rör om. Häll över grädden, fonden och lite soya. Låt puttra några minuter tills det blivit en krämig sås. Skär champinjonerna i skivor, lägg dem i såsen och låt dem puttra med de sista minuterna. Häll tillsist över ruccolan och blanda runt. Servera med nykokt pasta som du blandar ihop med pastasåsen och riv lite parmsean att ha ovanpå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar