Köttfärsbiffar med svampstuvning
(ca 4 portioner)
(ca 4 portioner)
Biffarna:
ca 600g köttfärs
1 ägg
1 dl mjölk
lite ströbröd
salt och svartpeppar
Svampstuvningen:
200g champinjoner
2 msk smör
2 ½ msk mjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt
ost till garnering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till biffarna, smaka av med salt och svartpeppar efter eget tycke. Forma 8-10 st biffar och stek i lite matfett ca 5 minuter på varje sida. När de är klara lägger du dem i en ugnsfast form.
Skiva sedan champinjonerna till stuvningen och stek dem i smöret tills de blivit mjuka. Strö över mjölet och späd sedan ut med grädden. Låt alltsammans sjuda i ca 5 minuter och smaka sedan av med salt. Fördela stuvningen ovanpå biffarna och lägg till sist över en ostskiva på varje biff. Grädda i ugnen på 225° i ca 10-15 minuter. Servera som de är med en god sallad och lite purjolök, med ris eller potatis i olika former.
Detta var smaskens!
SvaraRaderaEn ny favoriträtt tror jag minsann :)