torsdag 19 maj 2011

Köttfärsbiffar med svampstuvning

Här kommer en ny variant på hur man kan göra biffar. Jag hittade detta recept på nadjaskitchen.se och det såg så gott ut att jag var tvungen att testa. Och visst anade jag rätt, dessa biffar med en krämig svampstuvning ovanpå blev supergoda!

Köttfärsbiffar med svampstuvning
(ca 4 portioner)

Biffarna:
ca 600g köttfärs
1 ägg
1 dl mjölk
lite ströbröd
salt och svartpeppar

Svampstuvningen:
200g champinjoner
2 msk smör
2 ½ msk mjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt

ost till garnering

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till biffarna, smaka av med salt och svartpeppar efter eget tycke. Forma 8-10 st biffar och stek i lite matfett ca 5 minuter på varje sida. När de är klara lägger du dem i en ugnsfast form.
Skiva sedan champinjonerna till stuvningen och stek dem i smöret tills de blivit mjuka. Strö över mjölet och späd sedan ut med grädden. Låt alltsammans sjuda i ca 5 minuter och smaka sedan av med salt. Fördela stuvningen ovanpå biffarna och lägg till sist över en ostskiva på varje biff. Grädda i ugnen på 225° i ca 10-15 minuter. Servera som de är med en god sallad och lite purjolök, med ris eller potatis i olika former.

1 kommentar:

  1. Detta var smaskens!
    En ny favoriträtt tror jag minsann :)

    SvaraRadera