tisdag 4 januari 2011

Biffar med oliv, feta och soltorkad tomat

Till middag idag stod det biffar på menyn och i dem hade jag en massa gott i form av oliver, fetaost och soltorkade tomater. Det blev hejdundrande gott! Till detta hade vi potatiskroketter och min kalla vitlökssås som du hittar här!


Biffar med oliv, fetaost och soltorkad tomat
(4-5 portioner)

600g köttfärs
ca 6 skivor soltorkade tomater
½-1 burk(100g) svarta kärnfria oliver
1 förpackning(150g) fetaost
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt
svartpeppar

Lägg färsen i en stor bunke. Hacka tomaterna och oliverna grovt (men inte för stora bitar) och häll i till färsen. Smula i fetaosten och blanda alltsammans. Salta och peppra efter egen smak och tillsätt även sambal oeleken. Blanda i ägget och forma färsen till lagom stora biffar (jag fick ut 11 stycken). Servera med vitlöksåsen, sallad, potatis i olika former eller pasta.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut! Ska göra när csn kommer om några dagar, är hungrig..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör så! Men se till att äta lite innan dess också. ;)

      Radera