tisdag 25 januari 2011

Köttfärssås!

Det var minsann några veckor sedan som vi hade en hederlig köttfärssås till middag så idag fick det bli en sådan. Jag älskar att göra köttfärssås då det oftast bara är att gå på känn och slänga i det som man tycker är gott. Dagens variant blev smakrik och mättande och med lite parmesan på toppen vart det super!




Köttfärssås, ännu en gång.
(4-6 portioner)

ca 600g köttfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 stor morot
2 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
oregano
500g krossade tomater (basilika)
1 tsk sambal oelek
1-2 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1-2 msk balsamvinäger
en skvätt grädde

Hacka lök, finhacka vitlöken och riv morötterna fint. Stek tillsammans med färsen i lite olja. Tillsätt tomatpuré och krydda med salt, peppar och oregano efter egen smak. Häll i de krossade tomaterna samt sambal oelek, kalvfond, balsamvinäger, vatten och grädde. Låt puttra ett tag, ca 20 minuter och servera sedan med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar