lördag 15 januari 2011

Pizza med ostkanter

Jag undrar i hur många hem man äter pizza en fredagskväll? Vi gjorde det i alla fall! Sambon kom på den briljanta idén att fråga en pizzeria om vi kunde få lite färdig deg och visst kunde vi det, gratis till och med. Så det ända vi behövde göra var att köpa tillbehören och göra tomatsås, perfekt! Denna gången testade vi dessutom att göra en pizza med ostkanter. Jättegott!Pizza med ostkanter
(2-3 portioner)

två styck pizzadeg
tomatsås (den godaste tomatsåsen hittar ni här)

Tillbehör på pizzan denna gången:
mozzarella
strimlad skinka
färska champinjoner
räkor
tomat
ost

Baka ut degen till valfri form. Häll över tomatsåsen och bred över pizzan men lämna en liten kant utan sås på. (Vill du ha ostkanter får du göra dessa innan tomatsåsen läggs på. Då lägger du helt enkelt en slinga med riven ost längs med kanten på pizzadegen och rullar över kanten så att osten göms. Tryck gärna till kanterna så att de fastnar och inte "öppnar" sig när pizzan sedan är i ugnen.) Lägg på valfria tillbehör och ost, grädda sedan i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och pizzan har fått färg.

3 kommentarer:

 1. Du har en matlagningsblogg, men du kan inte baka pizzadegen själv?
  Det måste väl ändå vara en av de enklaste och snabbaste sakerna man kan göra?
  Det är väl typ fyra eller fem ingredienser och tar max 5 min att göra...

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym! Jag gör ofta hemmagjorda pizzadegar som du kan hitta flera recept av här på bloggen (om du hade tittat runt lite förstås). Ibland har jag dock varken lust eller tid att göra en pizzadeg som ska jäsa i en eller flera timmar. Detta inlägget var dessutom tänkt som ett tips på hur man kan göra en pizza med ostkanter. Men om min blogg och dess innehåll inte passar dig kan jag gladeligen hänvisa till de tusentals andra matbloggar som finns här på internet. På på min blogg uppskattas inte anonyma människors nedlåtenhet. Tack och hej!

  SvaraRadera
 3. Ser väldigt gott ut, måste testas:)

  SvaraRadera