Idag testade vi än en gång vad den nya matberedaren är kapabel till och gjorde frukostbröd i form av limpor. Jag tänkte att vi skulle bli lite nyttigare nu detta året och baka vårt eget frukostbröd istället för att köpa. Receptet hittade jag på sidan "Söta saker" och det var riktigt saftigt och gott och dessutom enkelt att göra! Jag gjorde dubbel sats, vilket blev en stor och en lite mindre limpa.
Solrosbröd med morot
(1 sats)
(1 sats)
25 g jäst
3 dl vatten
1½ tsk salt
1 morot
1 dl solrosfrön
1 dl grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, och solrosfrön och riv ner moroten. Arbeta in rågmjölet och så mycket av vetemjölet att degen släpper bunken. Jäs under duk i 45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den ordentligt. Forma till en limpa och lägg i en smord och mjölad brödform. Jäs i ytterligare en halvtimme. Grädda i 25-30 minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar