torsdag 6 januari 2011

Röd thaicurry med kyckling

Röd curry är perfekt när man vill ha stark mat. Jag älskar thaimat och här i Kalmar finns en jättebra thairestaurang som heter Thai Silk, deras buffé är super! Vill du istället göra denna sortens mat hemma är rätten jag gjorde till middag idag ett bra alternativ. Var dock försiktig med den röda curryn, det blir lätt väldigt starkt!


Röd thaicurry med kyckling
(ca 4 portioner)

2 kycklingfiléer
1 burk (400ml) kokosmjölk
½-1 msk röd curry paste (beroende på hur starkt du vill ha det)
1 tsk kycklingfond
haricot verts (om man vill)
2 limeblad (inte supernödvändigt men går att hitta i thaibutiker)
salt
svartpeppar

Bryn kycklingen i en djup panna, krydda med salt och peppar. Tillsätt kokosmjölken, curryn och fonden. Släng sedan i lite haricot verts och limebladen, låt koka några minuter. Servera med ris och eventuellt lite sötsur sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar