Hallonpannacotta under skogsbärskaramell
(10 portioner)
Hallonpannacottan:
4 gelatinblad
10 dl vispgrädde
1 dl strösocker
125g hallon
Skogsbärskaramell:
4 msk strösocker
1,5 dl vatten
125g hallon
125g björnbär
1 st vaniljstång
Pannacottan: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
Skogsbärskaramellen: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila. (Hit går bra att förbereda dagen innan). Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar