fredag 7 januari 2011

Hallonpannacotta under skogsbärskaramell

Pannacotta är definitivt en av de godaste efterrätterna som finns, det slår till och med choklad ibland! Den mjuka, krämiga och milda pannacottan tillsammans med bärkaramellen är verkligen en underbar kombination. Dessutom går det att variera en hel del, själv brukar jag skifta lite mellan denna hallonpannacottan, vaniljpannacotta och chokladpannacotta. De är grymt goda allihop! Funderar på att göra med kokos också, vi får väl se när det blir av! Receptet är från alltommat.se.


Hallonpannacotta under skogsbärskaramell
(10 portioner)

Hallonpannacottan:
4 gelatinblad
10 dl vispgrädde
1 dl strösocker
125g hallon

Skogsbärskaramell:
4 msk strösocker
1,5 dl vatten
125g hallon
125g björnbär
1 st vaniljstång

Pannacottan: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
Skogsbärskaramellen: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila. (Hit går bra att förbereda dagen innan). Fördela skogsbärskaramellen på pannacottan och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar