Caesarsallad
(2 portioner)
(2 portioner)
2 stekta kycklingfiléer i bitar
romansallad (jag använde ruccola och isberg)
brödkrutonger (köpta eller egengjorda)
parmesan
Caesardressingen:
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten
Använd en mixerstav i en tillbringare och lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonnäs så du får vispa ganska hårt och länge. Späd dressingen med vatten om du vill ha den tunnare. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp sallad och kyckling på en tallrik, häll på lite brödkrutonger, hyvla över parmesan och skvätt på dressingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar