onsdag 5 januari 2011

Pasta med salami, bakade tomater och mozzarella

När jag var hemma i julas fick jag med mig sån där fin "julkorv" som är kryddad med olika örter, svartpeppar m.m. På paketet som denna korven låg i fanns ett recept som fick bli inspirationen till kvällens middag. Det blev hur gott som helst! Alla ingredienser passar verkligen tillsammans och det blev en toppenrätt gjord på bara en kvart!


Pasta med salami, bakade tomater och mozzarella
(4 portioner)

ca 400g pasta
1-2 dl röd pesto (beror på hur mycket smak man vill ha)
1 förpackning körsbärstomater eller liknande
1 msk olivolja
250g salami
250g mozarella (2 påsar)
ruccola
salt
svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150°, skär tomaterna i halvor, blanda med olivolja i en form och salta och peppra. Baka i ugnen ca 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och skölj sedan kallt, blanda med peston. Skiva salamin i fjärdedelar och bladna med pastan. Lägg därefter på de bakade tomaterna och skivad mozzarella. Servera med lite ruccola till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar