söndag 13 mars 2011

Efterrätt på hallon!

Ikväll efter middagen kände vi att det behövdes något sött så jag slängde ihop en slags smulpajs-liknande efterrätt som även är "lchf-säker". Såklart blev det ingen smuldeg utan istället blev det mald mandel och kokos. Det blev definitivt en godkänd efterrätt med lite grädde till! Om inte minst stillade det sötsuget, för en liten stund i alla fall. ;)


"Smulpaj" på hallon
(ca 4 portioner)

ca 250g hallon
1 dl mald mandel
1 dl kokos
lite vaniljsocker
grädde
smör

Gör såhär:
Lägg hallonen i en liten ugnssäker form (om de är frysta låt dem tina upp lite först). Blanda mald mandel, kokos och vaniljsocker. Strö mandelblandningen över hallonen och hyvla sedan över smör med en osthyvel överst på "smulpajen". Grädda i ugnen på 200° i ca 10-15 minuter, tills smöret smält och "pajen" fått färg. Servera med en klick grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar