söndag 6 mars 2011

Hamburgare med oopsies

Bröd är inte så bra att äta om man inte vill ha i sig för mycket kolhydrater så när jag idag skulle göra hamburgare bakade jag så kallade "oopsies" som vi kunde använda som hamburgerbröd. Oopsies består endast av philadelphiaost, ägg, salt och eventuellt lite sojamjöl. Det var ett helt okej alternativ som bröd till hamburgarna. Eftersom det är ganska mycket ägg i detta "brödet" så smakar det också ganska mycket ägg. Jag vet att många äter oopsies som mackor till frukost osv. Det är nog inget jag kommer göra men däremot fungerar det bra som tillbehör!
I vilket fall som helst blev hamburgarna väldigt lyckade och riktigt goda i smaken! Det går såklart alldeles utmärkt att äta dem med vanligt hamburgerbröd också. :)


Hamburgare med oopsiebröd
(ca 6 burgare och 6 bröd)

Oopsies:
3 ägg
100g philadelphiaost
2 msk sojamjöl
en nypa salt

Vispa äggvitorna så hårt att bunken kan vändas upp och ner. Vispa ihop äggulorna, philadelphiaosten, sojamjölet och saltet. Blanda försiktigt ned äggule- och philadelphiasmeten i äggvitorna. Klicka ut 6 oopsies på en plåt med smort bakplåtspapper (de har en tendens att fastna annars). Gräddas i ugn 175 grader ca 15-20 minuter.

Hamburgare:
ca 600g köttfärs
2 msk philadelphiaost
1 ägg
ca 0,75 tsk sambal oelek
salt, svartpeppar & paprikapulver (krydda efter eget tycke)
några droppar liquid smoke (inte för mycket)

Blanda ihop färsen med osten och ägget. Tillsätt sambal oelek, kryddor och liquid smoke. Rör ihop och gör lagom stora hamburgare, ca 6st. Stek burgarna tills de fått färg och är genomstekta. Servera med grönsaker, sallad, dressing, ost och såklart hamburgerbröd - oopsies eller vanliga!

2 kommentarer:

  1. Var ju lite udda kombo med brödet men kul att se!

    SvaraRadera
  2. Ja, lite udda kanske men ändå ett okej komplement när jag för tillfället inte äter bröd. :)

    SvaraRadera