tisdag 8 mars 2011

Schnitzel med ostgratinerade champinjoner

Oj, vilket gott tillbehör jag gjorde till maten idag! Champinjoner gratinerade med en oströra, verkligen ett toppenalternativ till t.ex potatis eller att bara ha för sig själva. Till champinjonerna serverade jag stekt schnitzel och en fetaostsallad. Receptet kommer ursprungligen från bloggen Fröken Fru men jag la till lite ändringar.




Schnitzel med ostgratinerade champinjoner
(2 portioner)

2 schnitzlar
salt & svartpeppar

Ostgratinerade champinjoner:
4 stora färska champinjoner
1 dl smakrik ost, t.ex parmesan + lite till garnering
0,5 dl fetaost
2 vitlöksklyftor
1 msk finhackad persilja
2-3 msk crème fraiche

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan (om du inte köper med en färdig hackad fryst variant). Finriv osten och blanda sedan samman alltsammans med creme fraichen. Tvätta av champinjonerna och skär bort stjälkarna. Vicka även loss"stjälk-roten" i svamphatten så att du får en liten skål. Ställ champinjonerna på en grillfolieklädd bakplåt eller en liten ugnssäker form. Fyll champinjonhattarna med fyllningen och strö över riven ost. Ställ in plåten i ugnen låt champinjonerna gratineras i ca 10-12 minuter, eller tills det att osten har fått en fin färg. Låt svalna i 5 minuter. Strö över lite persilja och servera tillsammans med den steka schnitzeln (kryddad med salt och svartpeppar.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar