fredag 4 mars 2011

Tacos!

Denna fredagskväll var som klippt och skuren för lite mumsig tacos! Tyvärr innehåller både tacokrydda och tacosås tonvis med kolhydrater. Vad gör man då?
Jo, man gör egen krydda och sås såklart! Blev precis lika gott som köpeprodukterna, om inte godare till och med. Jag rekommenderar er starkt till att göra både krydda och sås själva, så slipper man alla onödiga tillsatser m.m. Jag gjorde även min underbart goda guacamole (finns här) och serverade med massa grönsaker!


Hemmagjord tacokrydda och tacosås
(ungefär 1 kryddburk och ca 500g sås)
Tacokrydda:
2,25 tsk salt
1,5 tsk vitlökspulver
3 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 tsk cayennpeppar
3 tsk paprikapulver
lite svartpeppar

Blanda ihop alla kryddorna, så enkelt är det!

Tacosås:
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater
1 tsk chilipulver

1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk örtsalt (jag tog salladskrydda och vanligt salt)
1 stor vitlöksklyfta
2 tsk tomatepuré
3 stycken hackade inlagda jalapeños


Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Häll över de krossade tomaterna. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Låt såsen svalna innan servering. Håller sig ca en vecka i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar