lördag 26 mars 2011

Kyckling i balsamicosås med färsk tomatfettuchine

Åh, vad jag saknade pastasåser när vi inte åt några kolhydrater! I love it. Till middag denna lördag fick det bli just en pastasås, en improviserad sådan som blev väldigt lyckad. Den bestod av kycklingfilé i en gräddig sås med smak av balsamvinäger och vitlök, hur gott som helst! Jag hade även köpt färska fettuccine som smakade tomat, ett stort mums på det.
Igår åt vi bara kött och grönsaker till middag då det vankades våffelfest med vännerna senare på kvällen. Tyvärr blev det ingen bild på våfflorna eftersom de
blev uppätna fortare än kvickt! ;)


Kyckling i balsamicosås med tomatfettucchine
(ca 3 portioner)

1 paket färska fettuccine med tomastsmak (eller någon annan sorts pasta)

2 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
1,5 msk balsamvinäger
1 hönsbuljongtärning
salt, svartpeppar och oregano

Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingfiléerna i 4 delar och bryn i en stekpanna i lite smör tills de har fått fin färg. Skiva tre av vitlöksklyftorna tunt och låt fräsa med kycklingen någon minut. Häll över all grädde och balsamvinäger, blanda runt. Smula i buljongtärningen och pressa i den sista vitlöksklyftan. Krydda med oregano och eventuellt salt och peppar om det behövs. Låt puttra under lock i 10-15 minuter.  Servera sedan med pastan och lite sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar