Igår åt vi bara kött och grönsaker till middag då det vankades våffelfest med vännerna senare på kvällen. Tyvärr blev det ingen bild på våfflorna eftersom de
blev uppätna fortare än kvickt! ;)
Kyckling i balsamicosås med tomatfettucchine
(ca 3 portioner)
(ca 3 portioner)
1 paket färska fettuccine med tomastsmak (eller någon annan sorts pasta)
2 kycklingfiléer
4 vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vispgrädde
1,5 msk balsamvinäger
1 hönsbuljongtärning
salt, svartpeppar och oregano
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär kycklingfiléerna i 4 delar och bryn i en stekpanna i lite smör tills de har fått fin färg. Skiva tre av vitlöksklyftorna tunt och låt fräsa med kycklingen någon minut. Häll över all grädde och balsamvinäger, blanda runt. Smula i buljongtärningen och pressa i den sista vitlöksklyftan. Krydda med oregano och eventuellt salt och peppar om det behövs. Låt puttra under lock i 10-15 minuter. Servera sedan med pastan och lite sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar