torsdag 24 mars 2011

Ugnsbakad lax i hummersås

Det var riktigt länge sedan vi åt fisk här hemma, jag är väl egentligen ingen fiskmänniska. Däremot lax, det älskar jag! Synd att det inte är den billigaste fisken men ibland får det minsann följa med några laxbitar hem, som senast när vi var och veckohandlade. Receptet på laxen som jag gjorde till middag idag hittade jag på tasteline men det blev en hel del ändringar, som vanligt. Till fisken var det tänkt att det skulle bli pressad potatis men så kom vi på att vi faktiskt inte har någon potatispress så det fick bli mosad potatis istället. :)




Ugnsbakad lax i hummersås

(4 portioner)

4 bitar lax



Såsen:

2,5 msk hummerfond

1 dl crème fraiche

2,5 dl matlagningsgrädde

knappt 1 tsk fransk senap
ca 1 msk finklippt dill

salt och citronpeppar

Gör såhär:
Blanda ihop ingredienserna till såsen under svag värme i en kastrull, smaka av med salt och citronpeppar. Lägg laxbitarna i en ugnsform, salta och peppra och häll sedan över såsen. Ställ in i ugnen på 200° i ca 30 minuter. Servera med pressad potatis eller liknande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar