onsdag 9 mars 2011

Gräddkokt kyckling med oliver & soltorkade tomater

Ett stort mums på dagens middag som bestod av riktigt mör kyckling som legat och "gottat" sig i vispgrädde med lite kycklingfond i. I såsen blandade jag även i oliver och och soltorkade tomater. En snabblagad och enkel rätt, inspirerad av bloggen Lindas viktresa, som säkert passar jättebra till både pasta och ris.


Gräddkokt kyckling 
med oliver & soltorkade tomater
(6 portioner)

3 stora kycklingfiléer
ca 2 msk kycklingfond
ca 3 dl grädde
valfri mängd soltorkade tomater och oliver

Skär varje filé i 4-6 bitar och bryn i smör tills de fått fin färg, kryda lite med salt och peppar. Häll över kycklingfonden och sedan grädden, låt koka tills kycklingen är mör och genomstekt. Strimla de soltorkade tomaterna och oliverna och häll även i detta i slutet av koktiden. Smaka av så att såsen inte blir för salt. Servera med sallad och/eller pasta eller ris.

6 kommentarer:

  1. Okej, det här blir min matlåda imorgon. Hoppas det blir gott. Tack för inspirationen

    SvaraRadera
  2. Okej, härligt! Hoppas du tycker om det. :)

    tack själv för att du besöker min blogg!


    /Karin

    SvaraRadera
  3. Jo absolut, det var gott :) Körde ihop med potatisklyftor, men det tar ju bort LC ur LCHF

    SvaraRadera
  4. Så bra! Haha jo, det är klart. Men äsch, dieter hit och hit. Regler är till för att brytas. ;)

    SvaraRadera
  5. Ja, jag behöver ju inte bry mig, kör inte LCHF men såg att du hade taggat inlägget med det

    SvaraRadera