Kotlett med blomkålsmos och paprika/vitlökssås
(3-4 portioner)
(3-4 portioner)
kotletter eller annat kött
Blomkålsmos:
1 stort blomkålshuvud
2 dl grädde
50g smör
2 msk färskost
salt & vitpeppar
Gör såhär:
Skär/bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull. Lägg i blomkålsbuketterna och smöret, salta. Stormkoka 5-10 minuter med lock. Rör emellanåt och kolla så att det inte bränner i botten. Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan kokat in och kålen är mosig och ganska fast. Tag från värmen och vispa med elvisp. Tillsätt osten som bindemedel. Krydda med mald vitpeppar och mer salt om det behövs!
Paprika och vitlöksås:
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
paprikapulver, mängd efter smak, ca 2 tsk hade jag
vitpeppar
4 vitlöksklyftor pressade
ev. 1 msk dragon (jag hade dragon i men tyckte att det "förstörde" lite, tycker man däremot om dragon så kör på!)
Gör såhär:
Blanda allt i en kastrull, koka samman och låt småsjuda i ca 7 minuter. Smaka av med kryddorna, klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar