Lasagne av zucchini
(6 portioner)
(6 portioner)
2 zucchini
riven ost
Köttfärssås:
ca 600g köttfärs
2+1 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 paket Creme Bonjour - vitlök
1 burk Mutti krossade tomater
1 dl grädde
1 köttbuljongtärning
½ msk balsamvinäger
½ msk kycklingfond
½-1 tsk sambal oelek
lite soja
salt & svartpeppar
Ostsås:
3 dl grädde
150g philadelphiaost
1 dl riven ost
Köttfärssåsen: Bryn färsen tillsammans med 2 finhackade vitlöksklyftor och hackad rödlök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt Creme Bonjour och rör om. Häll i de krossade tomaterna, grädden och resten av ingredienserna. Låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar.
Ostsås: Värm upp grädden i en kastrull, tillsätt den rivna osten och philadelphian. Låt ostarna smälta under omrörning, smaka av med salt.
Hyvla zucchinin med en osthyvel så att du får tunna skivor. Varva sedan köttfärssås, ostsås och zucchiniskivor. Strö riven ost ovanpå och sätt in i ugnen på 225° i ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar