Kycklingtoast med chiliaioli
(4 mackor)
(4 mackor)
1/2 grillad kyckling (eller stekta kycklingfilébitar)
tomat
ost
Chiliaioli:
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk pressad citronjuice
1 dl rapsolja
1 msk chilisås (jag använde Heinz)
Blanda alla ingredienser utom olja och chili i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, lite i taget, sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Rör ner chilisåsen i aiolin, klart!
Lägg upp fyra skivor toastbröd, bre på smör. Lägg i toastjärnet med smöret nedåt. Lägg på små kycklingstrimlor/bitar, häll över chiliaioli, skiva tomat och lägg på en skiva och sist men inte minst lägg över några skivor ost. Grädda i toastjärnet någon minut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar