tisdag 15 mars 2011

Kyckling i jordnötsås

Ett antal gånger har jag prövat recept på olika jordnötssåser m.m. men av någon anledning har jag aldrig riktigt fastnat för dem, däremot gillar jag jordnötssåserna som brukar serveras på asiatiska restauranger. Ikväll gjorde jag ännu ett försök och den här gången blev det verkligen toppen! Riktigt gott och sådär lagom hett, precis som asiatisk mat ska vara.


Kyckling i jordnötssås
(ca 4 portioner)

3-4 kycklingfiléer (beroende på storlek)
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4-5 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek (vill man ha det hetare tar man lite mer)
1 tsk citronsaft
salt och svartpeppar


Gör såhär:
Skär kycklingen i bitar och bryn i en stekpanna med smör tills de fått fin färg, krydda med salt och svartpeppar. Häll över kokosmjölken, sambal oelek och citronsaft. Låt puttra några minuter. Tillsätt sedan grädde och jordnötssmör och låt koka tills det blivit en krämig sås av alltsammans. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med sallad och/eller ris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar