Canneloni
(ca 6 portioner)
(ca 6 portioner)
1 paket färska lasagneplattor
lite riven ost (jag använde parmesan)
Ostsås på färskost:
100g färskost, t.ex philadelphia
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
Lägg färskosten i en kastrull och häll över grädden, låt osten smältas på svag värme. Krydda med salt efter egen smak.
Köttfärssåsen:
600g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 burk Mutti krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning
0,5-1 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
lite smör
Finhacka eller riv löken. Pressa vitlöken och bryn tillsammans gullöken i lite smör. Häll i köttfärsen och krydda med salt och peppar. Riv moroten och tillsätt den med resten av ingredienserna och låt småkoka några minuter.
Ta fram en ugnsform och lägg lite av ostsåsen i botten. Lägg köttfärs i änden på en lasagneplatta och rulla sedan ihop den, lägg sedan i ugnsformen. Upprepa tills köttfärs eller lasagneplattor är slut. Häll resten av ostsåsen över färsrullarna, bred ut så att det täcker alla. Riv lite ost ovanpå och grädda sedan i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar