måndag 28 mars 2011

Färsfyllda canneloni

Äntligen har jag prövat att göra canneloni, denna maträtt har nämligen legat i "pröva på"-högen hur länge som helst nu men idag var det alltså dags att göra ett försök. Det smakade som lasagne ungefär och då kan det ju inte bli annat än gott. :) Dessutom blev denna varianten på köttfärs helt underbar!


Canneloni

(ca 6 portioner)


1 paket färska lasagneplattor
lite riven ost (jag använde parmesan)

Ostsås på färskost:
100g färskost, t.ex philadelphia
2,5 dl matlagningsgrädde
salt

Lägg färskosten i en kastrull och häll över grädden, låt osten smältas på svag värme. Krydda med salt efter egen smak.



Köttfärssåsen:

600g köttfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 morot
1 burk Mutti krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 köttbuljongtärning
0,5-1 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
lite smör

Finhacka eller riv löken. Pressa vitlöken och bryn tillsammans gullöken i lite smör. Häll i köttfärsen och krydda med salt och peppar. Riv moroten och tillsätt den med resten av ingredienserna och låt småkoka några minuter.

Ta fram en ugnsform och lägg lite av ostsåsen i botten. Lägg köttfärs i änden på en lasagneplatta och rulla sedan ihop den, lägg sedan i ugnsformen. Upprepa tills köttfärs eller lasagneplattor är slut. Häll resten av ostsåsen över färsrullarna, bred ut så att det täcker alla. Riv lite ost ovanpå och grädda sedan i ugnen på 200° i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar