söndag 9 januari 2011

Pasta med räkor och ruccola á la Jamie Oliver

Räkor är alltid uppskattat hemma hos oss vad man än gör med dom, så den här rätten från Jamie Oliver kunde ju inte bli annat än god! Dock ändrade jag liiite på måtten i originalreceptet för att det skulle passa mig mer.


Pasta med räkor och ruccola á la Jamie Oliver
(ca 4 portioner)

ca 450g pasta (jag använde tagliatelle)
2 st stora finhackade vitlöksklyftor
1,5 finhackad röd chilifrukt
1 kg oskalade räkor
1,5 dl vitt vin
ca 2 msk röd pesto (av soltorkade tomater)
4 st grovhackade soltorkade tomater
saften av knappt en halv citron
1 påse ruccola

Gör såhär:
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök och chili. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut. Tillsätt det vita vinet och peston och låt sjuda ett par minuter. Låt den färdiga pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet. Blanda pastan med såsen och tillsätt citronsaften, hälften av ruccolan samt de soltroakde tomaterna. Häll i lite av kokvattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och peppar. Servera med resten av ruccolan och ett glas vitt vin till!

3 kommentarer:

  1. När kommer dom soltorkade tomaterna in i bilden ???

    SvaraRadera
  2. Oj, de soltorkade tomaterna hade jag visst glömt i beskrivningen men det är fixat nu!


    /Karin

    SvaraRadera