Biffar i rosépepparsås
(5 portioner)
Biffar:
600g köttfärs
2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
svartpeppar (efter smak)
1 liten finhackad lök
Sås:
1 msk krossade rosépepparkorn
1 köttbuljongtärning
1½ dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
½-1 tsk soya
1 tsk tomatpuré
½ msk kalvfond
½ tsk salt
lite svartpeppar
ruccola
pasta
Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Forma till lagom stora biffar (jag fick ut 10st). Stek i en stekpanna tills de är genomstekta. Lägg åt sidan.
Häll i rosépepparn i stekpannan i skyn som finns kvar efter stekningen av biffarna. Smula även ner köttbuljongtärningen. Tillsätt sedan grädden, créme fraichen, soya, kalvfond och tomatpure. Låt puttra någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och blanda ihop dem med såsen. Blanda eventuellt i lite ruccola. Servera med pastan och massa ruccola vid sidan om.
Mycket gott! Vi körde med potatismos och det funkade lika bra det. (Vi ska nog titta in i ditt blogg arkiv för fler uppslag framöver)
SvaraRaderaVad roligt att höra! Oh ja, kan tänka mig potatismos fungerar fint det också. :) Ja, det tycker jag absolut att ni ska! Och jag får nog ta och kika in hos er också, såg att ni hade en del intressanta recept.
Radera