Gorgonzolapasta med fläskfilé
(4-6 portioner)
(4-6 portioner)
ca 250g pasta
ca 600g fläskfilé
200g gorgonzola
2,5 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
1 pressad/finriven vitlök
salt
svartpeppar
(lite riven ost)
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär fläskfilén i små munsbitar och bryn i en stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Skär även gorgonzolan i mindre bitar. Häll matlagningsgrädden i en kastrull och tillsätt gorgonzolan, låt osten smälta på låg värme. Tillsätt sedan köttbuljong och vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll i pastan i gorgonzolasåsen, rör runt och blanda sedan även i fläskfilébitarna. Strö eventuellt lite riven ost på. Jag har även ett par soltorkade tomater som dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar