onsdag 1 december 2010

Gorgonzolapasta med fläskfilé

Dagens middag är nog en av de godaste maträtter jag gjort! Helt otroligt hur bra det kan bli när man bara improviserar lite. I måndags köpte jag nämligen en bit gorgonzolaost och idag åkte den fram tillsammans med en bit fläskfilé och detta ihop med osten, lite andra ingredienser och massa pasta blev verkligen en toppenmiddag. Vardagslyx som även passar bra till lite festligare tillfällen!


Gorgonzolapasta med fläskfilé
(4-6 portioner)

ca 250g pasta
ca 600g fläskfilé
200g gorgonzola
2,5 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
1 pressad/finriven vitlök
salt
svartpeppar
(lite riven ost)

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skär fläskfilén i små munsbitar och bryn i en stekpanna, krydda med salt och svartpeppar. Skär även gorgonzolan i mindre bitar. Häll matlagningsgrädden i en kastrull och tillsätt gorgonzolan, låt osten smälta på låg värme. Tillsätt sedan köttbuljong och vitlök, smaka av med salt och peppar. Häll i pastan i gorgonzolasåsen, rör runt och blanda sedan även i fläskfilébitarna. Strö eventuellt lite riven ost på. Jag har även ett par soltorkade tomater som dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar