fredag 17 december 2010

Serranolindad kycklingfilé

Lite mysmiddag blev det allt denna fredagskväll. Fick inspiration av ett recept jag råkade glimta lite av i programmet "Förkväll" men ingredienserna är däremot ändrade en hel del. Gott blev det i vilket fall som helst! Jag tyckte visserligen att det blev lite torrt av den lilla sky som filéerna ska ligga i så jag hade även lite balsamvinägersås till (receptet hittar du här). Och så lite balsamico på salladen!


Serranolindad kycklingfilé
(2 portioner)

2 kycklingfiléer
4-6 skivor serranoskinka
10 st vitlöksklyftor
½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
2 lagerblad
timjan
salt
svartpeppar

Krydda de tinade kycklingfiléerna med timjan, salt och peppar och linda sedan in dem i serranoskinkan. Lägg dem i en ugnsform och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda lite till med timjan och salt. Stek i ugnen på 175° i 30-45 minuter. Servera med potatis eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar